Domain nevek regisztrálása

Domainregisztráció az összes elterjedt domainnév-kiterjesztésben

Domain nevek

A domain név internetes címként is ismert. A domain név gyakorlatilag egy számítógép számokból álló címére (IP-cím) utal. Az IP-címet azért kötik egy névhez, mert ez a számoknál könnyebben észben tartható. A rendszer összehasonlítható egy telefonkönyvvel, amelyben a nevek telefonszámokhoz vannak kapcsolva; az internet-felhasználó könnyen megtalálhatja az érintett webhelyet. A domain név az internet megkülönböztető funkciójaként értelmezhető, amely tartalmazza a márkanév, a márka és a cím összes tulajdonságát.

Felismerhetőség

Vállalkozóként felismerhetőnek és könnyen megtalálhatónak akar maradni. Az internet használata továbbra is növekszik; egy weboldal az ideális módszer a vállalat és profilja bemutatására. Webhelyének címe a domain név. A kereskedelmi névhez hasonlóan a domain név is azonosítóként szolgál: a választott név felismerhetővé teszi a weboldalt, és megkülönbözteti más webhelyektől.

Feliratkozás

A cég csak a domain név regisztrálása után indíthatja el és használhatja online webhelyét. Ezért regisztrálnia kell a domain nevét.

Nemzetközi

A saját országán kívüli tevékenységet is tervez? Ebben az esetben regisztrálnia kell egy nemzetközi domain nevet. Kiválaszthatja annak az országnak a kiterjesztését, amelyben üzleti tevékenységet kíván folytatni, például .be vagy .de. Nagyobb közönség eléréséhez szélesebb körű nemzetközi domain nevet kell választania, például .com vagy .eu. Regisztrálhatja nemzetközi domain nevét ugyanazon a weboldalon, ahol nemzeti domain nevét regisztrálta. A nemzetközi domain nevek általában többe kerülnek, mint a hazaiak. Ha nemzetközi közönséget szeretne elérni, akkor webhelyének ezt alátámasztania kell. Adjon meg angol nyelvű szövegeket és termékeket, amelyek megfelelnek más kultúrákból származó emberek érdeklődésének.

Védje meg

A domain nevek egyre fontosabbak. A hatékony domain névvel rendelkező weboldal önmagában elengedhetetlen egy modern, versenyképes vállalkozó számára. Jelenleg több mint 162 millió domain név van, és ez a szám folyamatosan növekszik. Fontos, hogy fenntartsa az ellenőrzést a webhelye és a domain neve felett: így biztosíthatja, hogy a potenciális ügyfelek valóban a saját webhelyére kerüljenek. Domain neve a vállalat imázsát szimbolizálja: védje meg illetéktelen használattól.

Jobb félni, mint megijedni

A védjeggyel vagy a kereskedelmi névvel ellentétben a domain név nem minősül szellemi tulajdonnak. Lehetséges, hogy olyan internetes és / vagy domain névvel találkozik, amely gyakorlatilag megegyezik az Ön vállalatáéval. A legtöbb internet-felhasználó szinte soha nem használja az internetcímet egy webhely meglátogatására; a Google segítségével keresik a vállalat nevét vagy termékét. Ha versenytársa domain neve nagyon hasonlít az Önéhez, az nagyon káros lehet az üzleti vállalkozás számára: elveszítheti a potenciális látogatókat. Lehet jogi lépéseket tenni, de a jogi eljárások drágák, és nem feltétlenül végződnek az Ön javára. A domain nevek száma az utóbbi években hatalmas mértékben nőtt: sok vállalkozó rájön, hogy a megelőzés jobb, mint a gyógyítás. Saját domain nevük védelme érdekében több kiterjesztést vásárolnak.

VIGYÁZAT!

A jó domain név hozzájárul a kereskedelmi sikeréhez. Gondosan válassza ki! A jó domain név általában rövid és lényegre törő, erős, kötőjelt nem tartalmaz, mond valamit a vállalatáról, könnyen beírható, megbízható és felismerhető kiterjesztéssel rendelkezik. Válasszon egy új domain nevet, amely nem sérti mások védjegyjogait. A fogadó szolgáltató webhelyén ellenőrizheti, hogy van-e név bejegyezve.

Követelmények

A domain neveknek meg kell felelniük számos nemzetközi szabványnak. A következő szabályok fontosak:

  • A domain név betűkből, számokból és / vagy kötőjelekből áll.
  • A kötőjel nem lehet két betű és / vagy szám között.
  • A domain név legalább 2 és legfeljebb 63 karaktert tartalmaz.
  • A domain nevek nem ütközhetnek a nyilvános irányelvekkel.

A domain nevek nem tartalmaznak nagybetűket, szóközöket vagy egyéb speciális karaktereket.